Click jer klau ada iklan :)

Sunday, November 21, 2010

ROTI JALA

Seronok betul waktu cuti ni. Masak dari pagi sampai petang. Roti jala ni aku makan dengan Sambal Sardin Berhalia. Sedap beb. Resepi aku ambil kat My Resepi. TQ ya tuan punya resepi. Sebelum terlupa, aku x guna acuan roti jala tapi botol sos yg plastik tu. Jadi boleh la buat roti jala 4 segi, senang nak lipat.
Tapi kena buat cepat2 sbb lubangnya satu jer. Ok kita tgk resepi lakk

Bahan2
2 cawan tepung gandum
2 cawan air
1 biji telur
Garam
Pewarna kuning
2 helai daun pandan - utk sapu minyak di kuali

Cara2
1. Kisar semua bahan2 dalam blender hingga sebati.
2. Panaskan kuali gunakan ap sederhana), sapukan minyak & kiraikan roti atas kuali.
3. Terbalikkan apabila tepung sudah nampak agak pucat.
4. Gulung atau lipat ikut kreativiti masing2.

Jemput makan :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...