Click jer klau ada iklan :)

Tuesday, January 4, 2011

SUATU PAGI @ TAMAN MAK LONG

Seronokkan duk kat kg...Pagi2 wangi jer bau bunga2 keliling rumah. Udara bersih dan x tercemar. Org sambut tahun baru kat kota tgk bunga api, saya blk kg :). Kat kg kita boleh rilek dan lepaskan tekanan. Suasana sunyi, burung menyanyi-nyanyi, angin bertiup sepoi2 bahasa.....bestnyaaaaa. Pagi2 dah ronda2 kebun bunga Mak Long kat sebelah rumah. Sambil2 tu amik gambar bunga guna kamera digital biasa jer...Kalau yg ada camera canggih tentu gambarnya lebih cantik kan. Jom layan mata...

Ini Pokok Cermin..Mak Long bg tau pokok ni boleh menghalau nyamuk. Daun dia berbau macam esen vanila.

 Close up...Daun dia berbulu mcm baldu :)

 Cantikkk

 Pokok sama tp yg ni bunga hijau

 Spesis keladi


 Pokok Bunga Raya jenis berlapis

 Pokok Bunga Raya berlapis bunga kuning

 Pokok Keladi beropol

 Pokok Rama-Rama

Yg ni bunga & kumbang yg x mandi tengah berposing :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...