Click jer klau ada iklan :)

Wednesday, January 19, 2011

UDANG GORENG OAT

Selamat bercuti pada yg bercuti jerk yaaaa... Memandangkan ada masa yg bnyk, apa kata masak sesuatu yg istimewa. Selain mudah nak buat, rasanya pun sedap. Udang Goreng oat ni sesuai gak mkn begitu saja dgn sos. Terima Kasih kat 14 sept dari My Resepi utk resepi mudah ni. Kalau tengok pada resepi asal, ianya x de sukatan, jadi resepi ni sya edit dgn memasukkan sukatan yg sya gunakan. Jom tengok resepi :)

Bahan2
· 15 ekor Udang -dibersihkan dan dibuang kulit
· 1 biji telur Putih telur - saya guna smuanya
· 2 sb tepung jagung
· 4 sb Oat
· Garam
· Minyak bijan - saya gunakan kicap seasoning
· Minyak masak

Cara-cara

1. Udang diperap sekejab dengan minyak bijan atau kicap sesoning dan garam.
2. Celup udang ke dalam putih telur dan salut dengan tepung jagung.
3. kemudian celup semula udang tadi ke dalam putih telur dan golek²kan udang ke atas oat.
4. Panaskan minyak dan goreng udang sehingga kekuningan/garing.

Jemput makan :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...