Salam Selasa..
Resepi ni sesuai kalau kita malas memasak. Kalau malas gak nak buat...no komen. Seeloknya ianya dihidangkan sejurus lepas masak. Panas. Sedap.
Jom skodeng resepi :)
Bahan2
15 ekor udang - potong kepala, bersih dan toskan
1/2 biji bawang besar - potong bulat
2 ulas bawang putih - diketuk
1 biji cili besar - dihiris
1/2 biji carot - dipotong
1 sb serbuk kunyit
1sk garam
Minyak
Cara2
1. Panaskan minyak. Gaulkan udang bersama garam dan kunyit.
2. Goreng udang hingga kekuningan. Angkat dan ketepikan.
3. Tumis pula bawang putih, bawang besar, cili dan carot. Kacau seketika.
4. Masukkan udang dan kacau sebati sebelum diangkat.
Jemput makan :)
No comments:
Post a Comment