Click jer klau ada iklan :)

Friday, January 7, 2011

SUP TULANG ADABI


Salam...
Nama sup ni diambil sempena resepi yg saya ambil di bungkusan rempah sup bunjut Adabi yg saya gunakan. X kurang sedapnya klau gunakan resepi yg dicetak pada pembungkus sup bunjut tu. Jom kita tengok resepi :)

300gm tulang lembu - bersih dan toskan
1/2 inci halia - diketuk
6 biji bawang merah - ditumbuk
2 ulas bawang putih - ditumbuk
6 cawan air
4 biji kentang
Daun sup
Daun bawang
Bawang goreng
Cili api - optional
Minyak untk menumis

Cara2
1. Tumis halia dan bahan yg ditumbuk hingga kekuningan.
2. Masukkan air, daging dan rempah sup bunjut. Biarkan atas api hingga 1/2 jam.
3. Maukkan kentang dan biar hingga kentang dan daging empuk.
4. Perasakan dgn garam. Masukkan cili api (jika suka).
5. Taburkan bawang goreng, daun sup dan daun bawang sebelum dihidangkan.


Walllllaaahhh :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...