Selamat berhujung minggu :)
Buntu fikirkan nak masak apa di hujung minggu? Apa kata cuba resepi ni. Mudah & sedap. Excelikan sebelum ni ada N3 resepi yg sama tapi bahanya berlainan sedeikit. Kalau nak tengok resepi yg dulu klik kat sini. Resepi kali ni amik kat Majalah Rasa tp diubahsuai oleh saya...hehehe. Jom skodeng resepi :)
Bahan2
2 biji peria katak - potong serong, bersih & toskan
1 biji telur
1 sudu lada hitam - tumbuk kasar
4 sudu tepung jagung
Air
Minyak
Garam
Cara2
1. Pecahkan telur, masukkan garam, lada hitam dan kacau sebati.
2. Celupkan peria ke dalam telur, golekan ke dalam tepung.
3. Goreng hingga kekuningan. Makan ketika panas.
*** Boleh juga digunakan utk menggoreng cendawan.
Nyum nyum
sangat sedap!! tak pahit pun... :)
ReplyDeleteDah cuba ke? Terima Kasih sudi singgah :)
ReplyDeleteair itu untuk apa
ReplyDelete