Click jer klau ada iklan :)

Monday, February 28, 2011

POPIA JEJARI KETAM

Menu minum petang weekend lepas. Senang jer nak membuatnya sampai habis 1 bungkus kulit popia saya kerjakan. Goreng 1/2 dozen, selebihnya saya simpan untuk buat frozen. Kalau tetamu datang, tinggal goreng jerk. Klau nak buat rfozen, rasanya x perlu la kita letakkan sayur. Cuma letakkan jejari ketam dah memadai.
Layan resepi jommm :)

Bahan-bahan :
50 keping kulit popia
50 jejari ketam
1 biji telur - utk lekatkan
Lada sulah - optional

Cara-cara :
1. Biarkan kulit popia dan jejari ketam pada suhu bilik.
2. Letakkan jejari ketam atas kulit popia, taburkan sedikit lada sulah.
3. Gulung kemas dan lekatkan dengan telur di penghujungnya.
4. Buat hingga habis.
5. Goreng popia hingga kekuningan dengan api perlahan.
6. Enak dimakan dengan sos pilihan.

Senang dan sedap :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...